Spennende i sør – Oppsal Håndball

Spennende i sør

Det ble dramatisk mot slutten av kampen da Vipers og Oppsal delte poengene.

Det ble en rotete start på kampen i Aquarama. To raske Oppsalmål ble etterfulgt av en lang periode der begge lag trøblet mye. Vipers fikk sin første scoring i det 9. minutt, og Oppsal beholdt føringen utover i omgangen.

På det meste var Oppsals ledelse på fire mål, men en svak avslutning på omgangen, der Oppsal sleit med Vipers offensive forsvar, benyttet hjemmelaget til å melde seg på i matchen igjen. Vipers gikk direkte fra 7-11 til 11-11 ved pause.

Den andre omgangen startet positivt med to raske mål fra Oppsal, men ble etterfulgt av en lang svak periode. Framover gikk det mye i stå, og også i forsvarsspillet, som i hovedsak var bra gjennom den første omgangen, falt intensiteten.

Vilde Mortensen Ingstad leverte en ny god forsvarskamp. Hun puttet også fire mål.

Midtveis i omgangen var hjemmelaget fire mål foran, en ledelse som Oppsal fikk kuttet ned til ett mål med ti minutter igjen å spille. De siste minuttene ble nervepirrende og dramatiske, der lagene vekslet om å være ett mål foran. Oppsal ledet 25-24 da Vipers utlignet med ti sekunder igjen å spille.

Oppsal fikk ett siste angrep, som endte i en omdiskutert situasjon sekundet før slutt, der dommerne valgte å dømme frikast. De fleste Oppsalsupporterne mente nok at korrekt bestrafning burde vært et 7-meterkast. Det gjorde også trener Senstad, noe som resulterte i at han ble vist det røde kortet. Dermed endte kampen 25-25,  og lagene delte poengene.

Oppsals beste spiller var Jenny Handal Sneve (artikkelbildet). Hun var også lagets mestscorende med 6 mål. Målvakt Sakura Hauge ble utpekt til hjemmelagets beste.

Tabellmessig betyr det at Oppsal fortsatt innehar bronseplassen med 13 poeng, tre poeng foran Tertnes, Vipers og Skrim.

aftenposten.no: Vipers reddet uavgjort i dramatisk avslutning

Oppsals neste seriekamp er også årets siste, siden det nå stunder mot EM-pause. Møt derfor i Oppsal Arena onsdag førstkommende for byderbyet Oppsal-Nordstrand, kampstart kl. 19.00

Vipers Kristiansand – Oppsal 25-25 (11-11)
GRUNDIGligaen kvinner 2014/15, 9. serierunde
Aquarama 16. november 2014, 1162 tilskuere

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Tina Osmani – Anniken Dahl Christiensen, Anne Kjersti Suvdal 2 (1), Jenny Handal Sneve 6, Tina Magnus, Vilde M. Ingstad 4, Amanda Kurtovic 3, Marte Røkke, Frida Nåmo Rønning 3 (1), Christine Homme 5 og Nina Stokland 2

Målscorere Vipers: Annette Jensen 8, Thorey Rosa Stefansdottir 7, Susann Iren Hall 3, Lynn Knippenborg 3, Jessy Kramer 2, Kristine Lunde-Borgersen 1, Vilde Kaurin Jonassen 1
Utvisninger: Oppsal: 1×2 min, 1 rødt kort; Vipers: 3×2 min
Dommere: Alexander Baklie og Magnus Muri Nygren

Husk at du kan stemme på din favorittspiller i kampen – du kan stemme fram til mandag ettermiddag.
Delta i Håndballbørsen og vinn flotte premier!