Sola-Oppsal, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Oppsal Håndball

Sola-Oppsal, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Oppsal tok sesongens andre seier etter å ha vært det klart beste laget i Åsenhallen.

Etter en jevn åpning av kampen tok Oppsal kontroll i Åsenhallen. Midtveis i 1.omgang var ledelsen på 6 mål etter disiplinert forsvarsspill. Når pausen nærmet seg kom imidlertid vertene lettere til gode avslutningsmuligheter og framover ble det gjort flere tekniske feil. Når pausesignalet gikk var ledelsen redusert til ett mål (14-15).

Etter hvilen åpnet det jevnt, og etter 10 minutter hadde hjemmelaget utlignet til 19-19. Da syntes imidlertid Oppsaljentene at nok fikk være nok. Anført av en glimrende Eira Aune tok Oppsal igjen kommando over begivenhetene, og resten av omgangen hadde jentene full kontroll, noe sluttresultatet 24-31 er et solid bevis på.

Dette var en svært solid gjennomført kamp av Oppsal. Forsvarsspillet var disiplinert og støtt gjennom det meste av kampen, Eli Marie Raasok leverte en ny god kamp i mål og framover var det mange som meldte seg på. Likevel er det ingen tvil om at Eira Aune var matchens avgjørende spiller. Hun noterte seg for 13 mål i Åsenhallen, og bekreftet at hun tilhører toppsjiktet i den norske ligaen.

Eira Aune har hittil i sesongen scoret 45 spillemål, flere enn noen andre i REMA 1000-ligaen. Arkivfoto: Annick Nielsen

Eira Aune ble da også naturlig nok utpekt til Oppsals beste spiller, mens Camilla Herrem fikk BB-prisen hos Sola, som altså fortsatt må vente på sesongens første poeng.

Med kveldens seier øker Oppsal poengkontoen til 5 poeng, og jentene klatrer samtidig forbi Gjerpen til en 9.plass på tabellen. Neste sjanse for ytterligere poeng er i et nytt lokalderby, denne gang mot Follo i Stil Arena onsdag 30. oktober.

Oppsals lag: Susanne Andersson, Eli Marie Raasok – Mariann Gabrielsen 2, Martine Welfler 2, Eira Aune 13 (1), Emma Skinnehaugen, Hanne Andve 3, Mie Elen Rakstad 1, Ricke Bøttger, Vilde Andersen Vinje 2, Guro Lundtveit Svennevig 2, Lina Marie Jensen, Thea Imani Sturludottir 4 og Frida Nåmo Rønning 2

Toppscorer Sola: Camilla Herrem 6
Dommere: Roger Nestaas og Alexander Baklie
Utvisninger: Oppsal ingen; Sola 1×2 min

Om halvannen uke venter et spennende lokalderby mot Follo.