Oppsal rystet Byåsen – Oppsal Håndball

Oppsal rystet Byåsen

Publikum som hadde fått billetter til sesongens første hjemmekamp fikk servert en spennende kamp, der trønderne viste seg sterkest i sluttminuttene.

Oppsal scoret kampen første mål i Oppsal Arena, men de neste fire ble alle kreditert Byåsen. Da så det litt stygt ut, men hjemmelaget fikk justert forsvarsspillet og resten av omgangen sto Oppsal veldig godt bakover. Angrepsspillet var av mer varierende kvalitet, der flere avslutninger ble for enkle for å overliste Byåsens gode målvakt Annick Lipman. En målfattig omgang ebbet ut med to måls forsprang til Byåsen (8-10).

Kristin Halvorsen tilbake i Oppsal Arena. Foto: Annick Nielsen

Den andre omgangen fikk samme utvikling som den første. Byåsen var mest effektive i begynnelsen, og kom raskt fem mål foran. Da fikk Oppsal igjen opp intensiteten i forsvaret, og hjemmejentene jobbet seg på flott vis tilbake i kampen. Tavla viste 16-16 da det gjensto ti minutter å spille.

Frida Nåmo Rønning puttet 5 mål i kveldens kamp. Foto: Annick Nielsen

Spenningen i Oppsal Arena var virkelig til å føle på, og kampen sto og vippet. I kampens siste minutter utnyttet Byåsen flere tekniske feil fra Oppsal, mens hjemmelaget på sin side stresset i avslutningene. Dermed kunne trønderne til slutt juble for poengene med seier 26-21.

Emma Skinnehaugen var mestscorende for Oppsal med 8 nettkjenninger. Foto: Annick Nielsen
Tiril Spæren kveldens BB på Oppsal. Foto: Annick Nielsen

Tiril Spæren ble kåret til beste Oppsalspiller i kveld, mens Annick Lipman fikk utmerkelsen på Byåsen.

Oppsal viste i kveld at de kan matche en motstander som ofte er med og kjemper om medaljene. Marginene var ikke på hjemmelagets side i sluttminuttene, men når Oppsal får utviklet spillet ytterligere i ukene som kommer, så vil også seirene komme i REMA 1000-ligaen. Det skjer nok likevel neppe i neste seriekamp, som spilles borte mot Vipers onsdag 16. september.