Best i by’n! – Oppsal Håndball

Best i by’n!

Oppsal tok årets første seier i REMA 1000-ligaen i et vanvittig spennende lokaloppgjør mot Aker Topphåndball.

Lagene fulgte hverandre til 4-4 i Oppsal Arena, men så stengte Eli Marie Raasok målet til Oppsal. Hun leverte en praktomgang, som blant annet inneholdt tre strafferedninger. Oppsal på sin side scoret jevnt og trutt, og de blå var fire mål foran ved pause (13-9).

Frida Nåmo Rønning satte 5 mål før pause. Foto: Annick Nielsen

2.omgang startet like intenst som den første. Oppsal var svake i returløpene, og Aker kom til mange avslutninger. Framover var imidlertid Eira Aune on fire, og hun satte hjemmelagets fire første scoringer i omgangen. Likevel hadde Aker utlignet Oppsals ledelse til 17-17 midtveis i omgangen.

Eira Aune endte på 7 mål, hvorav 6 kom i 2.omgang. Foto: Annick Nielsen

Det ble en svært spennende avslutning på kampen. Aker fortsatte å presse Oppsal og gjestene kom to mål foran, men med minuttet igjen utlignet Oppsal til 21-21. Aker mislyktes i sitt siste angrep, og med få sekunder igjen kunne Hanne Andve sette kampens siste mål. Seier 22-21 til Oppsal i et vanvittig heseblesende og spennende lokalderby, som kunne ha bikket begge veier. En herlig håndballkamp som også ga godt trøkk på tribunen!

Hanne Andve. Foto: Annick Nielsen

Eli Marie Raasok sto en fantomkamp i målet til Oppsal, og det var aldri tvil om at hun var banens suverent beste spiller. Akers målvakt Vilde Johansen leverte også en superkamp, og hun fikk fortjent BB-prisen hos Aker.

Banens gigant Eli Marie Raasok. Foto: Annick Nielsen

Med kveldens seier klatrer Oppsal forbi Follo til 10.plassen på tabellen. Neste serierunde inneholder en ny viktig kamp når Oppsal skal til Jæren for å møte tabelljumbo Sola som så langt står uten poeng.

Oppsals lag: Susanne Andersson, Eli Marie Raasok – Mariann Gabrielsen 2, Martine Welfler, Eira Aune 7 (1), Emma Skinnehaugen 1, Hanne Andve 3, Mie Elen Rakstad, Ricke Bøttger, Vilde Andersen Vinje, Guro Lundtveit Svennevig, Lina Marie Jensen, Thea Imani Sturludottir 4, Amalie Hedvig Haug og Frida Nåmo Rønning 5

Toppscorer Aker Topphåndball: Tuva Ulsaker Høve 6
Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge
Utvisninger: Oppsal 4×2 min; Aker 3×2 min

GRATULERER👏👏 fantastisk stemning og uhyre spennende til siste slutt. 22-21 til Oppsal over Aker. #vieroppsal💙