Seier til Byåsen i jevn kamp – Oppsal Håndball

Seier til Byåsen i jevn kamp

En periode med ti minutters måltørke ødela for Oppsal i Trondheim, der Byåsen vant 28-25.

Publikum fikk servert en jevn og underholdende innledning på matchen, med mange gode initiativer, flotte scoringer og ditto redninger. Med ti minutter igjen av omgangen ledet Oppsal 7-8, men så stengte Andrea Austmo Pedersen målet til Byåsen. Hun leverte mange redninger på rad, og vips var det hjemmelaget som gikk til pause med ledelse 14-8. Byåsen vant med andre ord den siste tredjedelen av 1.omgang 7-0.

Oppsaljentene la måltørken igjen i garderoben, og leverte på løpende bånd 2.omgangs fire første mål. Hjemmelagets ledelse var da redusert til to mål, men selv om Oppsaljentene stod godt på omgangen ut kom de aldri nærmere. Byåsen vant til slutt 28-25.

Eira Aune leverte nok en praktkamp for Oppsal, og hun mottok BB-prisen for innsatsen. Eira ble også kampens toppscorer. Best på hjemmelaget var målvakt Andrea Austmo Pedersen, som var svært delaktig i Byåsens seier. Hun endte med en redningsprosent på 50, der hun blant annet reddet tre syvmetere fra Oppsal.

Ny sterk kamp av Eira Aune, som nettet ni ganger i Trondheim Spektrum. Totalt har det blitt 120 nettkjenninger, hvorav 119 spillemål som er mest blant alle spillerne i årets Eliteserie. Arkivfoto: Annick Nielsen

Oppsal ender på åttendeplass i Eliteserien 2018/19 med 16 poeng. Det skal spillere og støtteapparat være godt fornøyd med. Prestasjonene har riktignok variert mye gjennom sesongen, og det har blitt enkelte sure tap. Men samtidig skal vi ikke glemme at Oppsal faktisk har slått lagene som både tok sølv og bronse i årets serie.

Sesongen er ennå ikke helt over, for rett etter påske venter sluttspillet. Seriemesterne Vipers skal velge motstander først, og tipset går på at det fort kan bli Oppsal. Informasjon om hvor og når sluttspillkampene vil gå kommer så snart kampene er berammet.

Byåsen – Oppsal 28-25 (14-8)
Eliteserien 2018/19, 22. serierunde
Trondheim Spektrum, 10. april 2019

Oppsal: Eli Marie Raasok, Susanne Andersson – Janne Håvelsrud Eklo 7 (2), Mariann Gabrielsen 1, Eira Aune 9 (1), Emma Skinnehaugen 4, Hanne Andve 1, Sara Sætre Rønningen 2, Ricke Bøttger 1, Vilde Andersen Vinje, Guro Lundtveit Svennevig, Lina Marie Jensen og Frida Nåmo Rønning

Mål Byåsen: Marie Kristine Rokkones Hansen 5, Anna Bjørke Kallestad 4, Maren Nyland Aardahl 4, Ida Alstad 3 (1), Teodora Tomac 3 (1), Maja Magnussen 2, Caroline Aar Jakobsen 2, Astrid Mjøen Holstad 2, Anna Huse 1, Oda Uthus 1, Kristin Loraas Eiriksson 1

Utvisninger: Oppsal: 3×2 min; Byåsen: 3×2 min
Dommere: Eskil Ahn Braseth og Leif André Sundet