Oppsaltap i jevn match mot Molde – Oppsal Håndball

Oppsaltap i jevn match mot Molde

En glimrende 1.omgang av Oppsal ble etterfulgt av en svak 2.omgang, og da gikk seieren til Molde.

Molde satte de to første målene i Oppsal Arena, men resten av 1.omgang dominerte hjemmelaget det aller, aller meste. Forsvarsarbeidet stod til årsbeste, og framover rant målene inn fra de fleste posisjoner. Rett og slett en glimrende omgang av Oppsaljentene, som gikk til pause sju mål foran.

Janne Håvelsrud Eklo nettet fem ganger for Oppsal. Foto: Annick Nielsen
Frida Nåmo Rønning. Foto: Annick Nielsen

Bortelaget viste seg som klart mest målfarlig i starten av 2.omgang. Omgangens fem første mål gikk alle i favør Molde, i en periode da Oppsal var for passive, noe som så ofte skjer når et lag skal forsvare en stor ledelse.

Kampen jevnet seg så noe ut, men bortelaget hadde for alvor fått føling på at dette kunne gå veien. Og med sju minutter igjen var Molde ajour på 19-19. Det ble en spennende avslutning, der romsdølingene til slutt dro seieren i land med to mål (21-23).

Oppsal leverte en god forsvarskamp, men i 2.omgang ble det altfor feigt og for mye på tvers i angrep, noe som gir få gode avslutningsmuligheter. Hjemmejentene nettet da også bare seks ganger i løpet av den siste halvtimen, og det er sjelden nok til å vinne kamper på dette nivået.

Eli Marie Raasok var nok en gang best på Oppsal. Foto: Annick Nielsen

Best på Oppsal i kveld var målvakt Eli Marie Raasok, mens kampens toppscorer Ragnhild Valle Dah fikk BB-prisen på Molde.

Etter kveldens runde er det klart at Oppsal vil bli nummer åtte i Eliteserien 2018/19, uavhengig av hvordan den gjenstående bortekampen mot Byåsen neste onsdag ender.

Emma Skinnehaugen. Foto: Annick Nielsen
Sara Sætre Rønningen. Foto: Annick Nielsen

Oppsal – Molde 21-23 (15-8)
Eliteserien 2018/19, 21. serierunde
Oppsal Arena, 3. april 2019

Oppsal: Eli Marie Raasok 1, Susanne Andersson – Janne Håvelsrud Eklo 5, Mariann Gabrielsen, Pernille Wang Skaug 3, Eira Aune 3, Emma Skinnehaugen 4 (1), Synne Wikstrøm, Hanne Andve 3, Sara Sætre Rønningen, Ricke Bøttger, Vilde Andersen Vinje, Guro Lundtveit Svennevig, Lina Marie Jensen 2, Lorin Sendi, Stine Holtedahl og Frida Nåmo Rønning 1

Mål Molde: Ragnhild Valle Dahl 7 (3), Anniken Obaidli 6, Mille Heick Hundahl 3, Sarah Dalsgaard Paulsen 2, Kristin Halvorsen 2, Vilde Nerås 2, Sherin Obaidli 1

Utvisninger: Oppsal: 5×2 min; Molde: 2×2 min
Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya