Hjemmeseier i Fana Arena – Oppsal Håndball

Hjemmeseier i Fana Arena

Etter en svak 1.omgang ble det for tøft for Oppsal å hente inn hjemmelaget.

Fana gikk til pause med en seksmålsledelse i Fana Arena. Hjemmelaget var i føringen gjennom hele omgangen, etter at Oppsal lot vertene enkelt komme til mange gode avslutningsmuligheter. Offensivt fungerte det heller ikke optimalt, da solide sjanser enten gikk i stengene eller ble reddet av Fanas gode målvakt.

Hjemmelaget åpnet 2.omgang med to raske scoringer, og da stod det klart og tydelig at Oppsaljentene hadde en stor utfordring foran seg. Men anført av Eli Marie Raasok som i perioder stengte buret, nærmet Oppsal seg sakte men sikkert utover i omgangen.

Eira Aune nettet sju ganger i Fana Arena. Hun er nå med i 100-målsklubben med 102 scoringer så langt i sesongen – alle spillemål! Arkivfoto: Annick Nielsen

Med ti minutter igjen på kampuret var ledelsen redusert til tre mål, og håpet om bortepoeng var tent. Et hjemmelag i poengnød klarte imidlertid å stå imot, og Fana kunne slippe jubelen løs for to svært viktige poeng med seier 28-25.

Best på Oppsal i kveld var Eira Aune, mens Emile Hovden fikk premien som hjemmelagets beste.

Oppsal beholder åttendeplassen på tabellen, og ligger for øyeblikket litt i ingenmannsland. Det er tre poeng opp til Molde, og like mange poeng ned til Fana.

Oppsaljentene ble litt for tamme i forsvarsarbeidet i kveld. På søndag kommer Skrim til Oppsal Arena, og da må det legges til grunn mer krigersk innsats og vilje for å stoppe et gjestende lag på jakt etter svært viktige poeng.

Fana – Oppsal 28-25 (17-11)
Eliteserien 2018/19, 19. serierunde
Fana Arena, 28. mars 2019

Oppsal: Eli Marie Raasok, Susanne Andersson –  Janne Håveldsrud Eklo 3, Mariann Gabrielsen 1, Pernille Wang Skaug 5, Eira Aune 7, Emma Skinnehaugen 4 (2), Synne Wikstrøm, Hanne Andve, Sara Sætre Rønningen 3, Ricke Bøttger, Vilde Andersen Vinje 1, Guro Lundtveit Svennevig 1, Lina Marie Jensen og Frida Nåmo Rønning

Mål Fana: Emilie Margrethe Hovden 9 (1), Christine Karlsen Alver 8 (4), Silje Marie Heleen Selstad 4, Celine Solstad 3, Sofie Vinde Norum 2, Oda Cathrine Lunne Mastad 1, Juliane Moberg Løvik 1

Utvisninger: Oppsal: ingen; Fana: 3×2 min
Dommere: Sondre Liltved og Jørgen Jørstad