Oppsal utfordret medaljekandidat – Oppsal Håndball

Oppsal utfordret medaljekandidat

Det ble drama på høyt nivå da Tertnes slo Oppsal med knappest mulig margin.

Oppsal leverte en solid 1.omgang i Haukelandshallen. Jentene stod godt bakover og førte det meste av omgangen. Ved pause var bortejentene ett mål foran (12-13).

Starten på 2.omgang var preget av mye slurv og tekniske feil fra begge lag. Hjemmelaget hadde mye skuddbom, og Eli Marie Raasok leverte mange redninger av høy klasse. Dette bidro til at Oppsal opparbeidet seg en firemålsledelse (14-18) midtveis i en målfattig omgang.

Mot slutten av kampen dro det seg virkelig til. Tertnes nærmet seg og kom ajour da det var tre minutter igjen. Det ble noen vanvittig spennende sluttminutter, der Tertnes gikk opp til 20-19 med under ett minutt igjen å spille. Oppsal tok ut målvakt, og Sara Rønningen utlignet når 20 sekunder gjenstod. I kampens aller siste sekund scoret hjemmelaget omtrent samtidig med sluttsignalet, og målet ble godkjent.

Eli Marie Raasok var i det «umulige» hjørnet og fikk svært fortjent BB-prisen på Oppsal for femte gang denne sesongen. Arkivfoto: Annick Nielsen

Kveldens thriller i Bergen endte med at Tertnes fikk revansje for tapet mot Oppsal i høst. Seieren var viktig for bergenserne, som fortsatt henger med i medaljekampen. Oppsal leverte en veldig god forsvarskamp, og det hadde ikke vært noe å si på om jentene hadde fått med seg et bonuspoeng hjem til Oslo.

Målvaktene, Eli Marie Raasok og Marie Davidsen, ble kåret til kampens beste spillere på sine respektive lag.

Etter mange seriekamper på rad mot lag fra øvre halvdel, ser terminlista mer overkommelig ut for Oppsal de nærmeste ukene. Neste kamp er nabooppgjøret mot Rælingen i Oppsal Arena søndag om en uke.

Tertnes – Oppsal 21-20 (12-13)
Eliteserien 2018/19, 17. serierunde
Haukelandshallen 10. mars 2019

Oppsal: Eli Marie Raasok, Susanne Andersson – Janne Håveldsrud Eklo 2 (1), Mariann Gabrielsen, Pernille Wang Skaug 3, Eira Aune 6, Emma Skinnehaugen 4, Synne Wikstrøm, Hanne Andve, Sara Sætre Rønningen 2, Ricke Bøttger, Vilde Andersen Vinje, Guro Lundtveit Svennevig, Lina Marie Jensen og Frida Nåmo Rønning 3

Mål Tertnes: Thea Stankiewicz 5, Julie Lygren 4, Vilde Ingeborg Johansen 3, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 3, Madeleine Hilby 2, Kjerstin Boge Solås 2, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Kristin Nørstebø 1

Utvisninger: Oppsal: 2×2 min; Tertnes: 1×2 min.
Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen