Oppsal tok poengene mot Storhamar – Oppsal Håndball

Oppsal tok poengene mot Storhamar

Oppsal fulgte kampplanen mesterlig og tok en noe overraskende seier på Hamar.

Som da lagene møttes i Oppsal Arena var det Oppsal som tok kontroll på kampen i Boligpartner Arena. Bortelaget stod veldig godt bakover, og brukte tid i angrepsfasen. Storhamar på sin side hadde dårlig fokus i flere situasjoner, der de blant annet brant tre straffekast. Hjemmelaget nettet bare syv ganger før pause, og de blå kunne gå i garderoben med firemålsledelse.

Mye av det samme kampbildet fortsatte i 2.omgang, men Storhamar nærmet seg etter hvert, og med ti minutter igjen å spille var hjemmelaget ajour (19-19). Da trodde nok de fleste på tribunen på en reprise av forrige oppgjør, og at sølvjagende Storhamar skulle ro det hele greit i havn.

Men den gang ei! Oppsal viste veldig god kampmoral, og uten å stresse unødig var det de blå som hadde kontroll i sluttminuttene. Og da Pernille Wang Skaug økte Oppsals ledelse til to mål et kanpt halvt minutt før slutt var det hele avgjort, selv om Storhamar fikk et trøstemål helt på tampen.

Som da lagene møttes sist var Eli Marie Raasok best på Oppsal. Arkivfoto: Annick Nielsen

Dette var en herlig lagseier for det unge Oppsallaget, der målvakt Eli Marie Raasok igjen ble kåret til beste spiller. På Storhamar gikk BB-prisen til kampens mestscorende spiller, Elise Skinnehaugen.

Med kveldens «bonuspoeng» har Oppsal sanket 12 poeng og laget trygger åttendeplassen på tabellen. Matchen bygger i tillegg bra med selvtillit, slik at jentene allerede på søndag kan jage nye poeng når Larvik kommer til Oppsal Arena.

KAMPFAKTA
Storhamar – Oppsal  22-23 (7-11)
Eliteserien 2018/19, 15. serierunde
Boligpartner Arena 27. februar 2019

Oppsal: Eli Marie Raasok, Susanne Andersson –  Janne Håvelsrud Eklo 5, Mariann Gabrielsen 2, Pernille Wang Skaug 3, Eira Aune 3, Emma Skinnehaugen 1, Synne Wikstrøm, Hanne Andve 1, Sara Sætre Rønningen 1, Ricke Bøttger 3, Vilde Andersen Vinje, Guro Lundtveit Svennevig 1, Lina Marie Jensen 1, Stine Holtedahl og Frida Nåmo Rønning 2

Mål Storhamar: Elise Skinnehaugen 7 (1), Tonje Enkerud 4, Ellen Marie Hellern Folkvord 3, Betina Riegelhuth 2, Kristin Venn 2, ,Malene Aambakk 2, Mia Solberg Svele 2

Utvisninger: Oppsal: 5×2 min; Storhamar: ingen
Dommere: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic