Tap i Fredrikstad – Oppsal Håndball

Tap i Fredrikstad

Etter en svak åpning klarte Oppsal aldri å spille seg inn i kampen.

Hjemmelaget opparbeidet seg tidlig en klar ledelse i Kongstenhallen. Oppsal slurvet mye i forsvarsjobbinga, noe Fredrikstad viste å utnytte til fulle. Etter et kvarters spill var hjemmelaget seks mål foran, og samme kampbilde varte omgangen ut. Med 20-10 til Fredrikstad ved pause var kampen i realiteten kjørt.

Oppsal var mer på høyde med østfoldingene etter pause, der tre raske Oppsalmål i starten av omgangen reduserte ledelsen til «bare» sju mål. Likevel, Fredrikstad som definitivt har meldt seg på i medaljekampen, hadde ikke til hensikt å by Oppsal inn i matchen. Hjemmelaget beholdt fokus, og kontrollerte oppgjøret inn til en sikker timålsseier 33-23.

Eira Aune gjorde nok en flott kamp. Arkivfoto: Annick Nielsen

Eira Aune puttet hele 11 av Oppsals mål, og hun var lagets desidert beste spiller i dag. BB-prisen på hjemmelaget gikk til Andrea Rønning.

Oppsals neste motstander er ingen ringere enn Vipers. Stjernegalleriet fra sør kommer på besøk førstkommende søndag, så da må alle som elsker topphåndball legge søndagsturen innom Oppsal Arena. Billetter får du kjøpt her.

KAMPFAKTA
Fredrikstad – Oppsal 33-23 (20-10)
Eliteserien 2018/19, 13. serierunde
Kongstenhallen 10. februar 2019

Oppsal: Eli Marie Raasok, Susanne Andersson – Janne Håvelsrud Eklo 2, Mariann Gabrielsen 1, Pernille Wang Skaug 1, Eira Aune 11, Emma Skinnehaugen 1, Synne Wikstrøm, Hanne Andve 1, Sara Sætre Rønningen 1, Ricke Bøttger, Vilde Andersen Vinje, Guro Lundtveit Svennevig 3, Lina Marie Jensen, Lorin Sendi og Frida Nåmo Rønning 2 (2)

Mål Fredrikstad:Andrea Rønning 7 (5), Louise Karlsson 6, Frida Kjuus Christiansen 4, Maja Muri 3, Dorthe Groa 2, Marte Abrahamsen 2, Nora Lande Thulin 2, Malin Fried Hansen 2, Karoline Elise Syversen 2, Hedda Lande Thulin 2, Celina Isabel Tran Pedersen 1

Utvisninger: Oppsal: 5×2 min; Fredrikstad: 2×2 min
Dommere: Tor Brede Launes og Vidar Larsen