Viktig seier til Oppsal – Oppsal Håndball

Viktig seier til Oppsal

Hjemmelagets innledning var av den trege sorten, men Oppsal var klart best til slutt mot Gjerpen.

Oppsal strevde lenge med å komme inn i kampen. Det nok hele 12 minutter før Hanne Andve scoret hjemmelagets første, og da hadde Gjerpen allerede nettet fem ganger. Hjemmejentene bedret uttellingen i resten av omgangen, og forsvarsspill med variert press fungerte godt. Ved pause var gjestenes forsprang redusert til ett mål.

Hanne Andve Foto: Annick Nielsen
Guro Svennevig spilte en god kamp mot gamle lagvenninner. Foto: Annick Nielsen

Bortelaget startet også best etter pause, men så tok Oppsal mer og mer over. Hjemmelaget kom i ledelse for første gang på 14-13, og mot slutten syntes det som om kreftene tok slutt hos Gjerpen. Gjestene hadde i hvert fall store problemer med å finne ut av Oppsals gode forsvarsspill, og bakerst leverte Eli Marie Raasok en veldig god omgang med flere strålende redninger.

Emma Skinnehaugen Foto: Annick Nielsen

Beste spiller på Oppsal i kveld ble Janne Håvelsrud Eklo i sin første kamp etter skadeopphold. Med fem scoringer var hun også den på banen som nettet flest ganger. Målvakt Annick Lipman fikk prisen som bortelagets beste spiller.

Janne Håvelsrud Eklo viste klasse i sin første kamp etter ryggoperasjon. Foto: Annick Nielsen

Kveldens seier bringer Oppsal opp på ti poeng. Jentene beholder åttendeplassen på tabellen, ett poeng bak Byåsen, mens det er to poeng opp til Molde. Andre veien bygger kveldens seier en luke på fire poeng ned til Gjerpen og de øvrige lagene som ligger nederst på tabellen.

Oppsal spiller neste kamp om en uke, borte mot formsterke Fredrikstad. Søndag om to uker er det stjernegalleriet til serieleder Vipers som gjester Oppsal Arena. Det blir en godbit for alle som elsker håndball.

Oppsal – Gjerpen 23-18 (10-11)
Eliteserien 2018/19, 12. serierunde
Oppsal Arena, 3. februar 2019

Oppsal: Eli Marie Raasok, Susanne Andersson – Janne Eklo 5, Mariann Gabrielsen, Pernille Wang Skaug 3 (1), Eira Aune 2, Emma Skinnehaugen 3, Synne Wikstrøm, Hanne Andve 2, Sara Sætre Rønningen, Ricke Bøttger, Vilde Andersen Vinje 1, Guro Lundtveit Svennevig 3, Lina Marie Jensen 1, Stine Holtedahl og Frida Nåmo Rønning 3

Mål Gjerpen: Cecilie Løvdal 4 (2), Thea Madelen Øby-Olsen 3, Elisabeth Hammerstad 3, Frederikke Casper Gulmark 2, Tirill Alexandrine Solumsmoen Mørch 2, Madeleine Østlund 2, Maren Tollefsen 1, Oda Olsen 1

Utvisninger: Oppsal: 3×2 min; Gjerpen: 2×2 min
Dommere: Jacob Jæger Pagh og Kalle Thygesen