Nære på for Oppsal – Oppsal Håndball

Nære på for Oppsal

Oppsal ledet lenge mot Storhamar, men maktet ikke å stå imot bortelagets sluttspurt.

Kveldens kamp i Oppsal Arena åpnet jevnt, der ingen av lagene satte mål i sine første angrep. Ex-Oppsalspiller Guro Nestaker var den første som nettet, og siden fulgte lagene hverandre de første minuttene.

Oppsal leverte glimrende forsvarsspill under åpningen av kampen, men det så litt stygt ut da forsvarsnestor Sara Rønningen fikk rødt kort allerede etter 10 minutter. Men hjemmejentene fortsatte å imponere i forsvar, og aller bakerst leverte Eli Marie Raasok en ypperlig omgang.

Oppsal førte faktisk kampen i omgangens andre halvdel, og hjemmejentene kunne gå til pause med 6-målsledelse etter en omgang som så absolutt var årsbeste lang vei.

Å gå til pause med en så stor ledelse som underdog er aldri enkelt. Hjemmelaget åpnet likevel med å gå offensivt til verks også etter hvilen, og etter 10 minutters spill var ledelsen økt til 8 mål. Publikum i Oppsal Arena været en liten sensasjon.

Da våknet imidlertid Storhamar for alvor, og anført av Bettina Riegelhuth kjempet bortelaget seg ajour i løpet av 12 minutter (25-25).

I kampens siste minutter virket det som om hjemmejentene hadde mistet håpet, og Storhamar kunne sette de aller fleste av omgangens siste scoringer. Det endte 28-34 på måltavla i Oppsal Arena.

Dette var så absolutt et oppgjør der lagene eide hver sin omgang, og der Oppsal skal ta med seg mye positivt til viktige matcher senere i sesongen.

Eli Marie Raasok fikk BB-prisen. Foto: Annick Nielsen

Målvakt Eli Marie Raasok fikk prisen som Oppsals beste spiller, mens Eira Aune var outstanding som avslutter med 10 spillemål. På bortelaget gikk BB-prisen til toppscorer Bettina Riegelhuth, som nettet 9 ganger.

Eira Aune var vanskelig å stoppe. Foto: Annick Nielsen

Oppsals neste oppgave er onsdag om en uke borte mot Larvik, som i kveld gikk på et noe overraskende tap mot Fana.

KAMPFAKTA
Oppsal – Storhamar 28-34 (16-10)
Eliteserien 2018/19, 10. serierunde
Oppsal Arena 9. januar 2019

Oppsal: Eli Marie Raasok, Susanne Andersson –  Mariann Gabrielsen 3, Pernille Wang Skaug 3 (2), Eira Aune 10, Emma Skinnehaugen, Synne Wikstrøm, Hanne Andve 2, Sara Sætre Rønningen, Ricke Bøttger, Vilde Andersen Vinje, Guro Lundtveit Svennevig 2, Lina Marie Jensen 1, Lorin Sendi, Stine Holtedahl og Frida Nåmo Rønning 7 (4)

Mål Storhamar: Betina Riegelhuth 9 (1), Ellen Marie Hellern Folkvord 4, Anna Mortvedt 4 (1), Malene Aambakk 4, Elise Skinnehaugen 3, Tonje Enkerud 3, Mia Solberg Svele 3, Gabriella Juhasz 3, Guro Nestaker 1

Utvisninger: Oppsal: 1×2 min, 1 rødt kort (Rønningen); Storhamar: 2×2 min, 1 rødt kort (Folkvord)
Dommere: Mads Dahlby Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen