Byåsen tok poengene – Oppsal Håndball

Byåsen tok poengene

Det var lenge jevnt og spennende i Oppsal Arena, men hjemmelaget sluknet i avslutningen av kampen.

Det lå i kortene at det kunne bli en jevn match, noe som slo til for nesten hele kampen. Oppsal vartet tidvis opp med mye fin håndball, der særlig forsvarsspillet holdt god klasse. Til pause kunne da også hjemmejentene gå i garderoben ett mål foran.

Oppsal startet også best etter pause, og hadde tidlig i omgangen økt ledelsen til tre mål. Så jevnet kampen seg ut, noe som holdt seg helt til det gjensto få minutter å spille.

I avslutningen forsvant rytmen og selvtilliten i Oppsals angrepsspill, og trønderne kunne dra i fra til seier 22-27. For Oppsaljentene føltes det som et litt surt tap, der resultatet ikke gjenspeiler nivåforskjellen på lagene i kveld. Slik kampen artet seg var dette absolutt en poengmulighet for de blå, men i håndballen blir straffen gjerne hard når det først butter.

Trener Endre B. Fintland sier seg fornøyd med lagets innsats gjennom store deler av kampen. -Målvakts-og forsvarsspillet var bra, og forsåvidt også ankomstspillet, mens vi sliter noe i etablert angrep.
-Vi roter det til i en svak periode i andre halvdel av 2.omgang der vi kommer 3 mål etter, og da må vi jage på slutten. Vi fikk flere sjanser til å hente det inn, men ble nok rett og slett litt for feige når det hele skulle avgjøres, oppsummerer Oppsals trener.

Frida Nåmo Rønning hadde 100% uttelling på fire 7-metere, og hadde ytterligere fire susere som fant nettmaskene, Foto: Annick Nielsen

Best på Oppsal i kveld var Frida Nåmo Rønning, som også var kampens toppscorer med 8 mål. BB-prisen på Byåsen gikk til Maren Nyland Aardahl.

Neste seriekamp for Oppsal er mot Tertnes i Oppsal Arena søndag 28. oktober. Men før den tid skal det spilles kvartfinale i NM mot Sola. Det skjer på bortebane neste onsdag, så det er bare å nullstille raskest mulig.

Oppsal – Byåsen 22-27 (12-11)
Eliteserien 2018/19, 5. serierunde
Oppsal Arena 17. oktober 2018

Oppsal: Eli Marie Raasok, Sofie Svarrer Hansen – Janne Håvelsrud Eklo 1, Mariann Gabrielsen 1, Pernille Wang Skaug 2, Eira Aune 6, Emma Skinnehaugen 1, Synne Wikstrøm, Hanne Andve 1, Sara Sætre Rønningen 2, Ricke Bøttger, Guro Lundtveit Svennevig, Lina Marie Jensen, Stine Holtedahl, Pernille Normann Eriksen og Frida Nåmo Rønning 8 (4)

Mål Byåsen: Ida Alstad 6 (3), Maren Nyland Aardahl 5, Maja Magnussen 5, Julie Bøe Jacobsen 4 (2), Anna Bjørke Kallestad 3, Anna Huse 2, Ida Marie Nagelhus Hernes 1, Caroline Aar Jakobsen 1

Utvisninger: Oppsal: 5×2 min; Byåsen: 6×2 min, 1 rødt kort
Dommere: Stian Andersen og Charles André Gjessing Whiteley