Best til slutt i Oppsal Arena – Oppsal Håndball

Best til slutt i Oppsal Arena

Etter en lang slitekamp viste Oppsal styrke i avslutningen. Det var nok til å slå Fana med 2 mål i det som ble en ultraspennende kamp.

«Nye Oppsal» kom raskt bakpå mot et energisk Fanalag, som litt for ofte tok seg forbi et noe tafatt hjemmeforsvar. Bortelagets ledelse vekslet mellom 3-4 mål det meste av omgangen, før Oppsal reduserte forspranget til ett mål ved pause.

Sara Sætre Rønningen Foto: Annick Nielsen
Mariann Gabrielsen Foto: Annick Nielsen

Pausepraten syntes å ha liten effekt i starten av 2.omgang, der kampbildet liknet det publikum fikk se før pause. Fana var hele tiden i føringen med 2-3 mål.

Tøffe tak i Oppsal Arena. Foto: Annick Nielsen

Med under 10 minutter igjen å spille våknet hjemmejentene noe, og de tok seg for første gang i ledelsen på 27-26. Da viste kampuret at det var to minutter igjen å spille. Fana utlignet, før Oppsal tok hånd om begivenhentene med 2 mål i kampens siste knappe minutt. En herlig rysare som skapte ekstra stor stemning blant publikum i Oppsal Arena.

Seier og to poeng er kjærkomment på en ikke altfor god dag for Oppsal. Jentene viste imidlertid innsats og vilje hele kampen igjennom, og til slutt fikk laget fortjent belønning.

Janne Håvelsrud Eklo fikk prisen som banens beste spiller. Foto: Annick Nielsen

BB-prisen hos Oppsal gikk til Janne Håvelsrud Eklo, som også var kampens mestscorende med 9 mål. Fanas målvakt Sofie Ege Grønlund var best på bortelaget.

Trener Endre B. Fintland hadde en urolig og slitsom kveld på benken: -Jeg synes vi gjør en dårligere kamp enn mot Rælingen og de andre eliteserielagene vi møtte i oppkjøringen.
-Heldigvis endte det godt, noe vi kan takke en enormt god lagmoral for. Vi kjemper oss tilbake gang på gang, og det er en uvurderlig egenskap i håndballkamper, forteller Fintland.

Etter to serierunder har Oppsal nå full pott med fire poeng, og bedre kan det ikke gjøres. Førstkommende søndag venter en ny poengmulighet borte mot Skrim i Kongsberghallen.

Neste anledning til å se jentene spille i Oppsal Arena vil være NM-kampen mot Haslum onsdag 3. oktober kl. 19.00.

Oppsal – Fana 29-27 (14-15)
Eliteserien 2018/19, 2. serierunde, 386 tilskuere
Oppsal Arena 18. september 2018

Oppsal: Eli Marie Raasok, Sofie Svarrer Hansen – Janne Håvelsrud Eklo 9 (3), Mariann Gabrielsen 3, Eira Aune 3, Emma Skinnehaugen 2, Synne Wikstrøm, Hanne Andve 3, Sara Sætre Rønningen 5, Ricke Bøttger, Guro Lundtveit Svennevig, Lina Marie Jensen 3, Lorin Sendi, Stine Holtedahl, Pernille Normann Eriksen og Frida Nåmo Rønning 1

Mål Fana: Christine Karlsen Alver 9 (4), Sofie Vinde Norum 5, Celine Solstad 5,   Silje Marie Heleen Selstad 3, Juliane Moberg Løvik 2, Emilie Margrethe Hovden 2, Kristine Gudbransen 1

Utvisninger: Oppsal: 6×2 min; Fana: 2×2 min.
Dommere: Roger Nestaas og Omar Ingi Sverrisson