Seier og sluttspillplass til Oppsal – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Annick Nielsen

Seier og sluttspillplass til Oppsal

Oppsal slo Glassverket klart i den siste serierunden, og det viste seg også å gi avansement til åttendeplass på tabellen. Nå blir det sluttspill.

Oppsal var best de første minuttene i Drammenshallen, før hjemmelaget tok over føringen i matchen. Glassverket ledet nesten omgangen ut, men en sterk avslutning av Oppsal ga borteledelse på tre mål ved pause.

Oppsal var også det beste laget i begynnelsen av andre omgang, og jentene kom ganske tidlig seks mål foran. Det lå klart i kortene at Oppsal var et såpass mye bedre lag at de ville ta hjem poengene. Spenningen ble etter hvert stor for om Stabæk kunne stjele poeng fra Molde, som lå apoeng med Oppsal før den siste runden. Og nettopp det skjedde.

Stabæk slo Molde, samtidig som Oppsal vant 33-24, og dermed endte Oppsal på 18 poeng og åttendeplass. Det gir sluttspillplass, noe som betyr at lagets målsetting før sesongen er innfridd. Veldig bra levert!

Rikke Marie Granlund. Arkivfoto: Annick Nielsen

Kveldens Oppsallag var preget av masse vinnervilje. Best var målvakt Rikke Marie Granlund som hadde en redningsprosent på 50, mens Christina Solheim Andersen hadde flest nettkjenninger med 8 mål. Best på hjemmelaget, som nå tar turen ned i 1.divisjon, var Martine Skjærvik Håkonsen.

Endelig tabell for Eliteserien 2017/2018 her

Oppsals motstander i sluttspillet vil bli kjent i morgen. Kvartfinalene skal spilles best av to kamper. Kampdatoer vil være 25. april og 29. april.

Glassverket – Oppsal 24-33 (12-15)
Eliteserien kvinner 2017/18, 22. serierunde (siste)
Drammenshallen 18. april 2018

Oppsal: Rikke Granlund, Eli Marie Raasok – Mette Leipart 4, Mariann Gabrielsen 4, Martine Welfler, Eira Aune 1, Emma Skinnehaugen, Anna Huse 2, Christina Solheim Andersen 9 (1), Susann Iren Hall, Mia Kristin Syverud 4, Kristin Halvorsen 5, Marte Røkke 1 og Frida Nåmo Rønning 3 (2)

Mål Glassverket: Martine Skjærvik Håkonsen 7,  Marte Figenschau 5, Live Rushfeldt Deila 4 (2), Thale Rushfeldt Deila 2, Trine Bronsta 2 (2), Marte Lillejord 1, Amalie Henriette Finrud Jøsendal 1, Linn Andresen 1, Ane Landås Hovland 1

Utvisninger: Oppsal: 1×2 min; Glassverket: 3×2 min
Dommere: Iselin Tøraasen og Jannicke Henriksen Kirkelund