Oppsal vant skjebnekampen – Oppsal Håndball

Oppsal vant skjebnekampen

Oppsal slo Sola 28-26, og sikret med det eliteseriespill i Oslo også neste sesong.

Oppsal startet årets nest siste seriekamp noe famlende. Konsentrasjonen var ikke på topp framover, og Sola var i store deler omgangens førende lag. Gjestene fikk likevel aldri et forsprang på mer enn fire mål, og på tampen av omgangen bedret det seg offensivt for Oppsal. Likevel var det Sola som var ett mål foran ved pause.

Oppsal tok en helt annen kontroll på den andre omgangen, og de blå kom tidlig tre mål foran. Sola klorte seg imidlertid fast, og det var spenning helt til kampens siste minutter. Denne gang var det Oppsal som til hjemmepublikums store tilfredshet kontrollerte matchen inn til tomålsseier 28-26.

Eira Aune spilte nok en svært god kamp for Oppsal. Foto: Morten Schau

Oppsaljentene viste en herlig fightervilje i årets siste hjemmekamp. Best på hjemmelaget var Eira Aune, og Eira noterte seg også for fem mål. Målvakt Kimberley Ewanovich ble kåret til beste spiller på Sola, som nå altså må ut i kvalifisering mot Rælingen, tredjelaget fra 1.divisjon, for å sikre eliteseriespill i sørvest også neste sesong.

Oppsal står med 16 poeng når det gjenstår en serierunde. Det betyr at jentene ligger trygt plassert på niendeplass, med samme antall poeng som Molde og Gjerpen, som innehar de to siste sluttspillplassene.

I den siste serierunden skal Oppsal til Drammen for å møte tabelljumbo Glassverket. Drammenserne har vært klare for nedrykk lenge, men har i det siste spilt jevnt mot flere av lagene på nedre halvdel av tabellen. Oppsal må av den grunn stille fokusert neste uke. Med poeng i Drammen vil det kunne bli sluttspill for Oppsal, men dette vil avhenge av resultatene i de siste kampene til Molde og Gjerpen.

Kristin Halvorsen spilte kanskje sin siste hjemmekamp i Oppsal Arena på en stund. Hun bytter til Moldedrakt neste sesong. Foto: Morten Schau
Frida Nåmo Rønning får stadig mer spilletid etter sin skade. Hun var sikker som banken på syvmeterne med 100 prosent uttelling. Foto: Morten Schau
Talentfulle Mia Kristin Syverud fra samarbeidsklubben Nit-Hak leverte en flott 2.omgang i Oppsal Arena. Foto: Annick Nielsen

Oppsal – Sola 28-26 (13-14)
Eliteserien kvinner 2017/18, 21. serierunde
Oppsal Arena 11. april 2018

Oppsal: Rikke Granlund, Eli Marie Raasok – Mette Leipart 4, Mariann Gabrielsen 2, Martine Welfler 1, Eira Aune 5, Emma Skinnehaugen, Rebecca Steinheim, Tina Magnus, Christina Solheim Andersen 4, Ricke Bøttger, Susann Iren Hall, Mia Kristin Syverud 4, Kristin Halvorsen 3, Marte Røkke og Frida Nåmo Rønning 5 (4)

Mål Sola: Line Ellertsen 5, Kristiane Knutsen 5 (4), Anna Bjørke Kallestad 3, Alicja Lucyna Zacharska 3, Oda Aasheim 2, Silje Stangeland 2, Hege Holgersen Danielsen 2, Hadja Cisse 1, Marianne Klepp Andersen 1, Heidi Samuelsen 1, Tonje Nøstvold 1

Utvisninger: Oppsal: 1×2 min; Sola: 4x×2 min, 1 rødt kort
Dommere: Roger Nestaas og Omar Ingi Sverrisson

Christina Solheim Andersen, Oppsals toppscorer denne sesongen, satte flere viktige mål tidlig i 2.omgang. Foto: Annick Nielsen
Benken er med. Foto: Annick Nielsen