Ettmålstap for Oppsal – Oppsal Håndball

Ettmålstap for Oppsal

Det var spenning til slutt i Bergen, der hjemmelaget kunne juble for seier 20-19 over Oppsal.

I en rotete førsteomgang, der unøyaktigheter og tekniske feil florerte hos begge lag, var det Tertnes som hadde føringen. Midtveis i omgangen lå hjemmejentene fem mål foran, men Oppsal avsluttet omgangen best og var bare to bak ved pause.

Oppsal startet best etter hvilen, og kom raskt ajour til 12-12. Siden klarte ingen av lagene på noe tidspunkt å tilrive seg et overtak på mer enn ett mål. Oppsaljentene jobbet godt i forsvar, og stresset Tertnes til mange feil.

Oppsal ledet 18-19 med tre minutter igjen, men to utvisninger på tampen bidro til å gjøre sluttfasen ekstra utfordrende. Det var da også Tertnes som benyttet anledningen til å putte kampens to siste mål, og hjemmelaget kunne danse for seier 20-19 og begge poengene.

Dette var definitivt et oppgjør der Oppsal kunne tatt poeng, men som flere ganger tidligere denne sesongen var marginene ikke på jentenes side i sluttminuttene.

Eira Aune puttet 7 mål og var Oppsals beste spiller. (Arkivfoto: Annick Nielsen)

Eira Aune, som var Oppsals mestscorende med 7 mål,  ble kåret til lagets beste spiller i Haukelandshallen. På hjemmelaget gikk prisen til målvakt Marie Davidsen.

Oppsals neste seriekamp er mot Gjerpen i Oppsal Arena onsdag 28. februar. Skienslaget, som i kveld vant mot Sola, ligger tre poeng foran Oppsal på tabellen, så dette blir nok en viktig kamp.

Her får gratisbilletter til Oppsal-Gjerpen.

Tertnes – Oppsal 20-19 (12-10)
Eliteserien kvinner 2017/18,  15. serierunde
Haukelandshallen 14. februar 2018

Oppsal: Rikke Granlund, Eli Marie Raasok – Mette Leipart, Mariann Gabrielsen 1, Martine Welfler 1, Eira Aune 7, Emma Skinnehaugen 1, Rebecca Steinheim 2, Tina Magnus 1, Ricke Bøttger, Kaja Grindheim Ronglan, Mia Kristin Syverud 1, Kristin Halvorsen 1 (1), Frida Nåmo Rønning 3 (3) og Guro Nestaker 1

Mål TertnesMalene Bergset 5 (2), Thea Stankiewicz 3, Bodil Sørheim 3, Julie Lygren 3, Celine Sivertsen 2 (2), Vilde Ingeborg Johansen 2, Mina Gjærum 1, Karoline Fantoft 1

Utvisninger: Oppsal: 4×2 min; Tertnes: 2×2 min
Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen