Tapte toppkampen – Oppsal Håndball

Tapte toppkampen

I en spennende kamp som lenge sto og vippet, ble Oppsal påført sitt første tap i GRUNDIGligaen.

Publikum i Drammenhallen fikk se en kamp som både var spennende og god. Første omgang var jevn, der ingen av lagene på noe tidspunkt ledet med mer enn to mål. Høyt balltempo og mye god håndball preget omgangen, og det var Oppsal som gikk i garderoben med knapp ledelse (13-14).

Oppsal kom også best i gang i omgang nummer to, og de var en stund tre mål foran. Da måtte også hjemmelagets gode målvakt Guro Rundbråten forlate banen med rødt kort, og da var det nok flere som tenkte at dette kunne gå Oppsals vei. Men tvertimot; en periode snaut midtveis i omgangen buttet det noe for bortelaget, og da benyttet Glassverket anledningen til å gå direkte fra 15-18 til 20-18 i løpet av få minutter. Dette ga hjemmelaget ny glød, og selv om spenningen holdt seg hele kampen ut, maktet Oppsaljentene aldri å komme helt ajour igjen i målprotokollen.

Kveldens toppscorer for Oppsal ble Vilde Mortensen Ingstad med 10 mål, og Vilde ble også kårets til lagets beste spiller. Renate Saastad Sømme fikk samme utmerkelse hos Glassverket.

Alt i alt ble dette en severdig og underholdende  kamp mellom to av medaljekandidatene i årets GRUNDIGliga. Oppsal presset Glassverket mer enn noensinne, og var svært nære sin første seier på lenge i en terminfestet kamp mot drammenslaget. På tabellen bytter lagene plass ved at Glassverket nå er nummer to og Oppsal er på tredjeplass.

Allerede torsdag førstkommende dukker det opp en ny mulighet til å ta skalpen til Glassverket. Da møtes nemlig lagene igjen til cupkamp i Oppsal Arena. Mest trolig vil publikum da få servert en ny spennende kamp mellom to av landets beste lag.

DT.no: Thrillerkamp da GIF slo Oppsal

Glassverket – Oppsal 28-26 (13-14)
Grundigligaen kvinner 2014/15, 5. serierunde
Drammenshallen 28. september 2014, 792 tilskuere

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Tina Osmani – Katinka Haltvik, Kaja Kristensen 1, Anne Kjersti Suvdal 5 (1), Malin Aune, June Bøttger, Jenny Handal Sneve 1, Tina Magnus, Vilde M. Ingstad 10, Kristin Halvorsen 1, Marte Røkke, Frida Nåmo Rønning 2, Mathilde Rivas Toft, Christine Homme 6 og Nina Stokland

Målscorere Glassverket: Renate Saastad Sømme 8, Veronica Kristiansen 6,  Jeanett Kristiansen 5, Pia Christine Narvesen 4, Hege Bakken Wahlquist 1, Kristin Nørstebø 1, Emilie Christensen 1, Monica Iversen 1, Kari Brattset 1

Utvisninger: Oppsal: 2x2min; Glassverket 1×2 min, 1 direkte rødt kort
Dommere: Charles Whiteley og Andreas Daviknes Borges

Husk at du kan stemme på din favorittspiller i kampen – du kan stemme fram til mandag ettermiddag.
Delta i Håndballbørsen og vinn flotte premier!