Oppsal videre i cupdrama – Oppsal Håndball

Oppsal videre i cupdrama

Det måtte fire ekstraomganger til for å kåre en vinner i Oppsal Arena.

Det ble en kraftanstrengelse for både spillere og publikum i Oppsal Arena. Oppsal-Glassverket ble eksakt så jevn og spennende som forventet, og litt mer til.

Oppsal startet kampen glimrende, og ledet tidlig 5-1. Glassverket parerte, og kampen sto jevn omgangen ut til ett måls ledelse for drammenserne.

Landslagsklare Vilde M. Ingstad, her ledig på linja, leverte nok en god kamp. Hun rakk også å putte syv mål. (Foto: Morten Schau)

Den andre omgangen var jevn til midtveis, så rykket Oppsal noe i fra. Hjemmejentene ledet med fire mål med 5 minutter igjen på uret (25-21), men rotet det til i sluttminuttene, slik at Glassverket fikk den forløsende utligningen til 27-27 med få sekunder igjen av ordinær tid.

I de to første ekstraomgangene klarte ingen av lagene å tilrive seg særlig forsprang. Med 32-32 på tavla etter ti minutters ekstra spill måtte det spilles ytterligere to omganger av 5 minutter.  Da satte Oppsal tidlig inn nådestøtet  ved å komme tre foran, en ledelse som de siden holdt kampen ut til seier 39-36.

Talentfulle Malin Aune scoret to viktige mål på rappen da Oppsal dro i fra på slutten. (Foto: Morten Schau)

Kampen hadde nerve fra ende til annen, og stemningen var tidvis stor blant et neglebitende publikum i Oppsal Arena. Oppsal viste storspill i perioder, og da er de virkelig gode, men laget er ennå for variable til å kunne «stoles» 100 prosent på.

Anne Kjersti Suvdal var outstanding på Oppsal, med sine 12 mål og mange av det spektakulære slaget. Hun var banens beste. Marie Sundfør Tømmerbakke leverte en ny god kamp i buret, og laginnsatsen var generelt solid gjennom 80 minutter.

Anne Kjersti Suvdal løper fra alt og alle. Finnes det bedre venstrekant i landet? (Foto: Morten Schau)

På bortelaget var Veronika Kristiansen god og giftig. Hun ble toppscorer og kåret til Glassverkets beste spiller.

I kvartfinalen skal Oppsal til Hamar for å møte Storhamar. Det kan bli et artig oppgjør, ikke minst for Oppsaltrener Arne Senstad som har tilbrakt mange år i Prestrudhallen. Lagene møttes også i kvartfinalen i fjor. Da var Oppsal overlegne.

Kvartfinalen skal tentativt spilles  onsdag 22. oktober.
Oppsal må imidlertid restituere raskt for allerede på søndag er det kamp mot Halden i GRUNDIGligaen i Oppsal Arena.

noblad.no: Ellevilt drama da Oppsal slo Glassverket
dt.no: Berg- og dalbanekamp endte i tårer

Fokus på forsvarsarbeidet i sluttminuttene ga en etterlengtet seier mot Glassverket. (Foto: Morten Schau)

Oppsal – Glassverket 39-36 e.e.o ( 32-32, 27-27, 11-12)