Gode sølvjenter – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Gode sølvjenter

I en svært jevn og spennende finale var det til slutt Byåsen som stakk av med gullet.

Ekspertenes forhåndstips før NM-finalen gikk stort sett i favør av Byåsen. Det endte da også til slutt med at trønderne kunne juble høyest, men de måtte virkelig slite for seieren.

Målprotokollen var jevn hele kampen, og spesielt i første omgang var Oppsal på hugget som det spillende laget. Byåsens målvakt Andrea Austmo Pedersen leverte imidlertid en rekke redninger på store Oppsalsjanser, noe som sørget for at trønderne lå ett mål foran ved pause (13-14). Med bedre sjanseuttelling ville Oppsal så absolutt vært i førersetet ved hvilen.

Frida Nåmo Rønning (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Den andre omgangen var like jevn, der ingen av lagene på noe tidspunkt kom mer enn to mål foran. De vekslet om ledelsen, og med bare ti minutter igjen på kampuret var Oppsal i føringen 23-21. Kampen sto da og vippet, men avslutningsminuttene var det Byåsen som behersket best, slik at gullet gikk til Trondheim (26-28).

Marte Røkke puttet hele 11 mål i Oslo Spektrum. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Oppsaljentene leverte en veldig solid finale, der de fulgte Byåsen bokstavelig talt til døra.

Marte Røkke ble finalens mestscorende med 11 mål, og hun ble kåret til banens beste på Oppsal. Målvakt Andrea Austmo Pedersen mottok samme utmerkelse på Byåsen.

Mange publikummere med hjerte for Oppsal hadde funnet veien til Oslo Spektrum, og de sørget for god stemning gjennom den svært så spennende finalen.

Oppsal Håndball gratulerer spillere og støtteapparat på J20 med NM-sølv, og sender også gratulasjoner til NM-vinner Byåsen!

Vilde Mortensen Ingstad (Foto: Andreas Kristoffer Berge)