Byåsen imponerte – Oppsal Håndball

Byåsen imponerte

Oppsal fulgte Byåsen de første 20 minuttene i sesongens første eliteseriekamp. Så rykket trønderne, og de så seg aldri tilbake.

Nærmere 1400 tilskuere skapte en herlig ramme rundt onsdagens seriepremiere i Oppsal Arena. Den direktesendte TV-kampen hadde også sportslig spenning i en halv omgang. Åpningen var jevn, og etter det første kvarteret lå Oppsal ett mål foran (8-7).

Da syntes sølv-grossistene fra Trondheim at nok fikk være nok, og anført av en strålende opplagt Ida Alstad koblet Byåsen et solid grep på kampen. Alstad scoret seks strake mål for Byåsen, og mot slutten av første omgang punkterte gjestene kampen for godt. De kunne gå til pause med 7-målsledelse

Andre omgang ble derfor naturlig nok først og fremst en transportetappe for Byåsen. Oppsaljentene signaliserte tydelig at de ikke hadde troen på at dette kunne gå veien. Sluttresultatet 23-37 er god dokumentasjon på at det var klasseforskjell mellom Byåsen og Oppsal i kveld. Ikke minst sto gjestenes gullvinnere fra OL fram; Alstad, Herrem og Nøstvold noterte seg for ikke mindre enn 26 av Byåsens mål.

For Oppsals del vil det være viktig å ta med seg det positive fra åpningen av kampen. Da viste de blå at de så absolutt kan være på høyde med de beste lagene i Norge. At det etter hvert gikk skeis i kveld er det ingen grunn til å deppe så lenge over. Det vil nemlig ikke overraske oss om Byåsen denne sesongen på en god dag faktisk vil kunne utfordre Larvik.

Ida Alstad scoret 13 mål i kveldens kamp, og ble kåret til beste spiller hos gjestene. Kamilla Ersek var svært positiv hos Oppsal, og hun mottok fortjent prisen som beste Oppsalspiller.

Oppsal – Byåsen 23-37 (12-19)