Klare for Spektrum! – Oppsal Håndball

Klare for Spektrum!

Oppsal spiller finale i årets junior-NM etter å ha slått Tertnes også i den andre semifinalen.

Som i gårsdagens semifinale i Oppsal Arena, ble det en jevn kamp, der lagene vekslet om føringen. Tertnes var fire mål foran en periode i første omgang, men til pause hadde Oppsal utlignet forspranget (13-13).

I den andre omgangen lå Oppsaljentene stort sett ett eller to mål foran, men spenningen var ulidelig stor helt til sluttsignalet gikk i Slåtthaughallen.

Tertnes utlignet til 27-27 med rundt to minutter igjen, og det var ikke rart at jubelen sto høyt da Eira Aune satte kampens siste mål med få sekunder igjen å spille. Dermed endte det igjen med ettmålsseier til Oppsal, denne gang 28-27.

Herlige gledesscener i Slåtthaughallen. Foto: Oddbjørn Halvorsen

NM-finalen er nådd gjennom en fantastisk laginnsats av spillere med tilhørighet både i Oppsal og samarbeidsklubben Nit-Hak. I kveldens kamp var det målvakt Catharina Fiskerstrand Broch som ble kåret til lagets beste.

Det er imponerende at Oppsal er i juniorfinalen for tredje gang siden 2014. I 2014 og i fjor endte det med sølv, begge ganger etter tap for Byåsen. 29. desember kl. 12.00 er det Sola som vil være motstander i Oslo Spektrum. Hva ville ikke vært bedre enn om det da også ble en endring på medaljenes valør!

Tertnes – Oppsal 27-28 (13-13)
NM J20 2017, semifinale, 2. kamp, sammenlagt 55-57
Slåtthaughallen 1. desember 2017

Oppsal: Catharina Fiskerstrand Broch, Marie Cleife Gillholm – Mariann Gabrielsen 3, Eira Aune 7, Anna Huse 2, Ricke Bøttger 2, Shannen Sanchutha Jeiharan, Kaja Grindheim Ronglan, Emma Holtet, Mia Kristin Syverud 3 (2), Kristin Halvorsen 4 (1), Malin Lundemo 2, Katrine Harberg 4 og Guro Nestaker 1

Toppscorer Tertnes: Celine Solstad 10