Oppsal tapte med sju for Larvik – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Oppsal tapte med sju for Larvik

I den første kvartfinalen i sluttspillet leverte Oppsal en solid førsteomgang, men det ble tyngre etter pause.

Oppsal gikk til kampen uten respekt for seriemesterne, som kom til Oppsal Arena med en liten tropp. Publikum fikk se et hjemmelag som kjørte raskt kontra de gangene anledningen var der, noe som ofte skapte jubel og stor stemning i Oppsal Arena. Ved pause viste da også tavla 12-12, etter det som må sies å ha vært en veldig underholdende omgang.

Dessverre gikk det mer i bølger for hjemmejentene etter hvilen. Larvik rykket tidlig i fra til en 5-målsledelse, men denne hentet Oppsal inn, og vel midtveis i omgangen sto det 19-20. I kampens siste kvarter buttet det mye for Oppsal, som ikke fikk rytme og gode avslutninger i etablert angrep. Rutinerte Larvik-spillere grep da sjansen til å si takk for følget igjen, og ved kampslutt sto det 22-29.

Solid (siste)kamp i Oppsal Arena av Marie Sundfør Tømmerbakke. Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Oppsals beste spiller var Marie Sundfør Tømmerbakke, mens Gro Hammerseng-Edin var best hos gjestene. Marie ble også takket etter kampen for sin karriere i Oppsal, der hun startet som 6-åring. Nå venter spill i København HK.

Med sju mål å gå på har Larvik skaffet seg et svært godt utgangspunkt før den andre kvartfinalen, som spilles søndag førstkommende kl. 14.00  i Boligmappa Arena i Larvik. Kampen vises på handballtv.com.

Oppsal – Larvik 22-29 (12-12)
Sluttspill GRUNDIGligaen kvinner 2016/17, kvartfinale, 1. kamp
Oppsal Arena 19. april 2017, 595 tilskuere

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund, Catharina Fiskerstrand Broch – Anna Huse, Hanne Sofie Wilberg, June Bøttger 7, Tina Magnus 1, Susann Iren Hall, Rebecca Steinheim 3, Marie Lystad, Kristin Halvorsen 3, Marte Røkke 1, Christina Solheim Andersen 4, Mariann Gabrielsen 2 og Guro Nestaker 1 (1)

Mål Larvik: Gro Hammerseng-Edin 7, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 7 (3), Marit Malm Frafjord 5, Kristina Rosten 5, Tine Stange 2, Kristine Breistøl 2, Karoline Dyhre Breivang 1

Utvisninger: Oppsal: 2x2min; Larvik: ingen
Dommere: Morten Ropstad Isachsen og Ronny Andre Hell