Spennende mot Sola – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Spennende mot Sola

Oppsal leverte en heroisk opphenting, men tapte likevel med ett mål på Jæren.

Førsteomgangen i Åsenhallen var rett og slett begredelig sett med Oppsal-øyne. Lite fungerte for de blå, og Sola ledet hele 14-6 ved pause.

En håndballkamp varer imidlertid i 60 minutter, og i andreomgang viste Oppsaljentene helt andre takter. De spiste seg stadig innpå hjemmelaget, og i noen svært spennende sluttminutter var det bare ett mål som skilte lagene.

Dessverre fikk ikke Oppsal inn den forløsende utligningen som laget hadde fortjent etter en mesterlig opphenting. Dermed var det hjemmelagets spillere som kunne juble for seier 25-24, og to meget viktige poeng.

Trener Børge Brown var godt fornøyd med prestasjonen i kampens siste halvdel:
-Vi er få spillere om dagen, og det er noe som tidvis preger oss. Den moralen som jentene viser i 2.omgang skal vi imidlertid virkelig ta med oss. Etter en skuffende 1.omgang klarte vi å få kampen inn i den rytmen vi ønsket, noe som ga oss muligheter for poeng selv med en såpass svak åpning på kampen. Synd opphentingen ikke gikk helt inn, men jentene viste virkelig tæl.

Marte Røkke noterte hele 13 mål i kveld, og hun ble naturlig nok kåret til beste spiller på Oppsal. Målvakt Kimberley Ewanovich fikk prisen som hjemmelagets beste.

Oppsals neste kamp er søndag om en uke når Vipers gjester Oppsal Arena.

Sola – Oppsal 25-24 (14-6)
GRUNDIGligaen kvinner 2016/17, 14. serierunde
Åsenhallen 12. februar 2017, 712 tilskuere

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – Anna Huse, Hanne Sofie Wilberg, Malin Aune 4, June Bøttger 3, Susann Iren Hall 3, Rebecca Steinheim, Marie Lystad, Marte Røkke 13 (3) og Mariann Gabrielsen 1

Mål Sola:  Tonje Nøstvold 7 (5), Oda Aasheim 5, Line Ellertsen 4, Elisa Christensen 4, Silje Stangeland 2, Marianne Klepp Andersen 2, Anna Bjørke Kallestad 1

Utvisninger: Oppsal: 3x2min og 1 rødt kort; Sola: 3x2min
Dommere: Vidar Larsen og Kim Hette