Halden vant i Oppsal Arena – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Halden vant i Oppsal Arena

Oppsal må fortsatt leve med sitt Halden-spøkelse.

Oppsal har slitt mot Halden de siste sesongene, og historien gjentok seg i Oppsal Arena i kveld da lite stemte for et skadepreget hjemmelag. Kampen var jevn de første minuttene, men da førsteomgang var halvspilt hadde et bortelag i poengnød et overtak på fem mål. Halden økte ledelsen til 9-17 ved pause, og kampen syntes kjørt.

Oppsal sto noe bedre i andreomgang, men uten på noe tidspunkt å bli veldig nærgående i målprotokollen. Bortelagets ledelse var på et tidspunkt nede i seks mål, men Halden kontrollerte begivenhetene inn til sikker seier 25-32 og to meget viktige poeng.

June Bøttger scoret seks mål for Oppsal, alle i andreomgang, og hun ble også kåret til beste spiller på Oppsal. Målvakt Rikke Marie Granlund fikk prisen som Haldens beste.

Lagenes tabellplassering forblir uendret etter kveldens kamp; Oppsal er på sjuendeplass, mens Halden befinner seg nest sist. Det tetner seg imidlertid til når det gjelder poengdifferanser på nedre halvdel av tabellen.

Oppsals neste kamp er borte mot Sola førstkommende søndag, mens det søndag om to uker er ny GRUNDIGligakamp i Oppsal Arena, da mot Vipers.

KAMPFAKTA
Oppsal – Halden 25-32 (9-17)
GRUNDIGligaen kvinner 2016/17, 13. serierunde
Oppsal Arena 5. februar 2017

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – Anna Huse, Hanne Sofie Wilberg, Malin Aune 6 (2), June Bøttger 6, Susann Iren Hall 3, Rebecca Steinheim, Marie Lystad, Marte Røkke 4, Christina Solheim Andersen 4, Mia Kristin Syverud 2 og Mariann Gabrielsen

Mål Halden:  Anette Helene Hansen 8, Pernille Skaug 5, Sofie Wold 5, Carina Vrangen 5, Malene Staal 3, Miriann Sæther 3, Hedda Lande Thulin 1, Thea Madelen Øby-olsen 1, Sofia Wiberg 1

Utvisninger: Oppsal: 3x2min; Halden: 2x2min
Dommere: Jannicke Kirkelund og Carina Brataas