Komfortabel seier til Larvik – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Komfortabel seier til Larvik

Et ungt Oppsallag fikk tøff motstand i Larvik, der Amanda Kurtovic alene sto for 19 mål.

Oppsal hang bra med i starten av kampen i Boligmappa Arena. Flere skudd utenfra fant veien i nettmaskene bak Sandra Toft, og tavla lyste 8-6 etter ti minutter. Etter en time-out fra Larviks side fikk hjemmelaget justert rekkene noe, og utover i omgangen økte ledelsen jevnt og trutt til 18-11 ved pause.

I andreomgang startet Oppsal med angrepsspill som gikk mer på tvers enn mot mål, og anført av en målhungrig Amanda Kurtovic stakk hjemmelaget ytterligere fra. Det unge Oppsallaget sto likevel bra på omgangen ut og noterte seg i alt for 22 mål, mens Larvik klarte å presse 39 baller inn bak Marie Sundfør Tømmerbakke.

Hele 19 av hjemmelagets mål var signert Amanda Kurtovic og hun fikk naturlig nok prisen som lagets beste spiller. Oppsals toppscorer Marte Røkke fikk BB-prisen for de blå.

To unge spillere fra Nit-Hak, Oppsals samarbeidsklubb, debuterte i GRUNDIGligaen i kveld, og både Mia Kristin Syverud og Katrine Harberg klarte seg utmerket i debuten. Flott levert av 17-åringer!

Dagens debutanter; Katrine Harberg og Mia Kristin Syverud.

Neste kamp for Oppsal er hjemme mot Halden søndag 5. februar, et oppgjør som på papiret er ganske så åpen. Da kan publikum se fram til en mer spennende match enn hva som var tilfelle i Larvik i dag.

KAMPFAKTA
Larvik – Oppsal 39-22 (18-11)
GRUNDIGligaen kvinner 2016/17, 12. serierunde
Boligmappa Arena 22. januar 2017, 557 tilskuere

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund, Catharina Fiskarstrand Broch – Hanne Sofie Wilberg, Malin Aune 2, June Bøttger 1, Susann Iren Hall 1, Rebecca Steinheim, Emilie Løkting Johansen, Karoline Borg, Kristin Halvorsen 2, Marte Røkke 7, Christina Solheim Andersen 2, Katrine Harberg 5, Mia Kristin Syverud 1 og Mariann Gabrielsen 1

Mål Larvik: Amanda Kurtovic 19 (7), Anja Hammerseng-Edin 6, Thea Mørk 4, Tine Stange 3, Kristine Breistøl 2, Marit Malm Frafjord 2, Gro Hammerseng-Edin 1, Vilde Ingeborg Johansen 1,  Lena Løwe 1 (1)

Utvisninger: Oppsal: 3x2min; Larvik: 1x2min
Dommere: Per Olav Peersen og Tor Brede Launes