NM-sølv til Oppsals juniorjenter – Oppsal Håndball

NM-sølv til Oppsals juniorjenter

Byåsen vant NM-finalen i Oslo Spektrum med fire mål.

Mange flere bilder fra kampen hos kvinneidrett.no

Forhåndstipsene før NM-finalen gikk stort sett i favør av Byåsen. Det endte da også til slutt med at trønderne kunne juble høyest, men de måtte slite for seieren mot et litt skadeskutt Oppsallag.

Spesielt var kampens første 20 minutter jevnspilte, men på stillingen 11-11 ble det en del rot i Oppsals angrepsspill. Byåsen avsluttet 1.omgangen med å sette omgangens tre siste mål slik at tavla viste 11-14 ved pause.

Kristin Halvorsen kriget inn seks mål for Oppsal. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Byåsens dominans fortsatte også i starten av den andre omgangen. Oppsals trener Børge Brown måtte ty til time-out allerede etter to minutter, og da måltørken omsider tok slutt var Byåsen åtte mål foran.

Oppsaljentene fant imidlertid ny motivasjon, og nærmet seg sakte men sikkert utover i omgangen. Nærmere enn tre mål kom de ikke, og Byåsen kunne ta gullet med hjem til Trondheim med seier 26-3o.

Katrine Harberg satte fire susere i mål. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Oppsaljentene leverte alt i alt en solid finale, der de i store perioder av kampen var jevne med Byåsen. Børge Brown var da også rimelig fornøyd med jentenes prestasjon.
-Vi fikk kampen inn i vår rytme, og var flinke til å følge kampplanen. Litt synd at vi får en såpass lang periode midtveis der lite fungerer offensivt for vår del. Skal en vinne slike kamper gjelder det å stå godt begge veier i 2×30 minutter, og der var Byåsen det beste laget i dag.

Ricke Bøttger ble kåret til Oppsals beste i Oslo Spektrum, Foto: Andreas Kristoffer Berge

Oppsal Håndball gratulerer spillere og støtteapparat på J20 med NM-sølv, og sender også gull-gratulasjoner til Byåsen!

KAMPFAKTA
Oppsal – Byåsen 26-30 (11-14)
NM Junior kvinner, finale
Oslo Spektrum 29. desember 2016

Oppsal: Maria Reme, Catharina Fiskarstrand, Julie Raaness Bræin, Hanne Sofie Wilberg 2, Ricke Bøttger 6, Marie Lystad, Emilie Løkting Johansen 2, Mia Kristin Syverud 3, Amalie Mogstad, Kristin Halvorsen 6 (1), Katrine Harberg 4 og Mariann Gabrielsen 3

Mål Byåsen: Moa Høgdahl 6, Maria Hjertner 6, Oda Uthus 5, Mathilde Caroline Holck 5, Ida Hernes 4 (1), Maja Magnussen 2, Tuva Ulsaker Høve 2

Utvisninger: Oppsal: 3×2 min; Byåsen: 3×2 min
Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Myhrstad