God Oppsalspurt sikret poengdeling – Oppsal Håndball

God Oppsalspurt sikret poengdeling

Med fem minutter igjen å spille ledet Gjerpen med fire mål, men Oppsal sto på helt inn.

1.omgangen i Skienshallen ble av det jevne slaget. Gjerpen ledet det meste av tida, men noe stort forsprang fikk aldri hjemmelaget. Ved pause var Gjerpen ett mål foran 17-16.

2.omgang åpnet på samme vis, men så etablerte Gjerpen et større overtak. Midtveis var ledelsen på fire mål (24-20). Da tok Børge Brown en time-out som hjalp, for Oppsal scoret fire på rappen. Gjerpen rykket imidlertid nok en gang i fra, og det så stygt ut for Oppsal med fire mål å hente inn når kampuret viste fem minutter igjen å spille.

Det ble en spennende avslutning på kampen, der Oppsal valgte offensivt forsvar og spill 7 mot 6, noe som falt heldig ut. June Bøttger scoret kampens siste mål tre sekunder før tida var ute, og det var den viktige utlikningen til 31-31. Poengdeling føltes der og da ut som en liten seier for Oppsal.

Oppsaljentene slet voldsomt bakover i dag. Det var for svak samhandling i forsvar, noe som bidro til at Gjerpen ved mange anledninger kom altfor lett igjennom. 31 baklengs, selv på bortebane, er i overkant. Og det kunne blitt enda flere om ikke Marie Sundfør Tømmerbakke hadde vartet opp med flere redninger på 100%-sjanser mot slutten av kampen.

God kamp av Marie Sundfør Tømmerbakke. Foto: Andreas Kristoffer Berge

gjerpen-oppsal-3408

Rebecca Steinheim puttet fem mål på like mange forsøk. Foto: Andreas Kristoffer Berge

June Bøttger utligner med tre sekunder igjen på kampuret. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Guro Nestaker ble kåret til Oppsals beste spiller. Hun var også kampens mestscorende med ni nettkjenninger. Best på Gjerpen var Dorthe Groa.

Guro Nestaker. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Husk at du kan stemme på DIN favoritt i hver kamp i GRUNDIGligaen. Gå til www.publikumsfavoritten.no for å avgi stemme på kveldens Oppsaljente.

GRUNDIGligaen for kvinner tar nå pause til januar, men de kommende uker blir det likevel mye topphåndball å følge med på. Neste uke er det Møbelringen Cup, og i desember blir det full EM-rulle i Sverige. 29. desember er cupfinalene tilbake i Spektrum, kanskje med Oppsals juniorjenter i aksjon? Det avgjøres i semifinalen mot Våg om halvannen uke.

Gjerpen – Oppsal 31-31 (17-16)
GRUNDIGligaen kvinner 2016/17, 9. serierunde
Skienshallen 20. november 2016, 525 tilskuere

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – Malin Aune 4, June Bøttger 4, Susann Iren Hall 2, Rebecca Steinheim, Emilie Løkting Johansen, Karoline Borg 3, Kristin Halvorsen 2, Marte Røkke 2, Mariann Gabrielsen, Guro Nestaker 9 (2) og Christine Homme

Mål Gjerpen: Sunniva Amalie Næs Andersen 7, Andrea Rønning 6, Vilde Andersen Vinje 6 (2), Dorthe Groa 5,  Melanie Bak 3 (2),  Maren Tollefsen 2, Hanne Aasgaard 1, Guro Lundtveit Svennevig 1

Utvisninger: Oppsal: 1x2min; Gjerpen: 3×2 min
Dommere: Øistein Pettersen og Rune Kristiansen