Oppsal tapte på Hamar – Oppsal Håndball

Oppsal tapte på Hamar

Oppsal ledet til pause etter en svært solid 1.omgang, men ved full tid var det Storhamarspillerne som kunne smile bredest.

Etter noen jevne innledningsminutter tok Oppsal etter hvert føringen i Boligpartner Arena. Gjestene gikk direkte fra ledelse 5-6 til 5-9, en avstand som de stort sett holdt omgangen ut. God samhandling i forsvaret og godt målvaktsspill av Marie Sundfør Tømmerbakke var nøkkelen til 10-13 ved pause.

I den andre omgangen kom Maria Jektvik Aarstad inn i målet til Storhamar, og hun viste seg vanskelig å overliste for Oppsal. Samtidig satte Storhamar mer trykk offensivt, og etter få minutter var hjemmelaget ajour. Vertene fortsatte dominansen, og ved halvspilt omgang var de fem mål foran, en ledelse som de siden kontrollerte kampen ut. Ved full tid var det derfor Storhamar som kunne juble for seier 25-20 og to kjærkomne poeng.

Børge Brown: -Vi må bare fortsette med å øve samhandling, så vil poengene komme etter hvert. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Oppsals trener Børge Brown oppsummerer oppgjøret slik: -I kveld gjennomfører vi en stabil 1.omgang, der vi følger kampplanen og får kampen i den rytmen vi ønsker. I 2.omgang gjør vi mange feil valg og bryter ut av konseptet.

-Storhamars målvakt har 15 redninger i 2.omgang og vi blir passive. Vårt eget forsvars- og målvaktspill faller også noen hakk. Dermed skaper Lise Løke mange gode muligheter for dem, samtidig som Tonje Enkerud er en konstant trussel hele kampen igjennom.

-I kveld hadde vi en riktig god mulighet til å ta to poeng på Hamar, men vi kaster den bort på feil valg og passivitet. Vi ser ikke alle mulighetene som deres forsvarsspill gir oss, dessverre! Likevel; vi er et ungt lag som svinger i prestasjon fra det stabile til det ustabile. Vi må bare fortsette med å øve samhandling for å bli bedre til neste kamp, så vil poengene etter hvert komme.

Malin Aune ble kåret til Oppsals beste spiller. Hun var også kampens mestscorende med åtte nettkjenninger. Best på Storhamar var Tonje Enkerud.

EM-aktuelle Malin Aune dokumenterte toppform. Foto: Stian Bye Høgsveen

Husk at du kan stemme på DIN favoritt i hver kamp i GRUNDIGligaen. Gå til www.publikumsfavoritten.no for å avgi stemme på kveldens Oppsaljente.

To kamper gjenstår for Oppsal i GRUNDIGligaen på denne siden av jul. Først ut er lokalduellen mot Stabæk i Oppsal Arena lørdag 12. november kl 18.00.

Storhamar – Oppsal 25-20 (10-13)
GRUNDIGligaen kvinner 2016/17, 7. serierunde
Boligpartner Arena 2. november 2016, 986 tilskuere

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – Malin Lundemo, Malin Aune 8 (1), June Bøttger 1 (1), Susann Iren Hall 1, Ricke Bøttger, Rebecca Steinheim, Emilie Løkting Johansen, Karoline Borg 4, Kristin Halvorsen, Marte Røkke 2, Guro Nestaker 4 (1) og Christine Homme

Mål Storhamar:  Tonje Enkerud 6, Lise Løke 4, Lise Binger 4 (1), Malene Aambakk 4, Kamilla Sundmoen 3, Betina Riegelhuth 2, Gabriella Juhasz 1, Ellen Marie Folkvord 1

Utvisninger: Oppsal: 2x2min; Storhamar: 1×2 min
Dommere: Kjersti Arntsen og Guro Røen