Oppsal vant kampen, men er ute av sluttspillet – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Oppsal vant kampen, men er ute av sluttspillet

Det ble spenning og dramatikk til siste sekund i kvartfinalen i Oppsal Arena.

Oppsal startet kvartfinalen i Oppsal Arena friskt, men etter få minutter var det Byåsen som tilrev seg overtaket. Mange tekniske feil av hjemmelaget bidro til dette, og midtveis i omgangen ledet bortelaget med 6 mål (5-11). Hjemmejentene avsluttet imdlertid omgangen bedre, slik at forspranget ved pause var redusert til 3 mål.

Andre omgang åpnet også med et visst Byåsen-overtak, som igjen økte ledelsen til 6 mål. Det så på dette tidspunkt mørkt ut for Oppsal-avansement, ikke minst fordi Byåsen jo også hadde ett mål å gå på fra den første kvartfinalen.

Oppsal fikk imidlertid ny tenning når omgangen nærmet seg halvspilt, og i løpet av få minutter snudde kampen. Oppsal gikk direkte fra 18-23 til 23-23, og stemningen økte vesentlig i Oppsal Arena.

Anne Kjersti Suvdal
Anne Kjersti Suvdal på vei mot ett av fem mål.

Lagene fulgte hverandre noen minutter, før Oppsal gikk fra til en tremålsledelse med vel fem minutter igjen å spille (29-26). Deretter fulgte noen hektiske minutter for begge lag, og da kampuret viste under minuttet igjen var Oppsal fortsatt i føringen 30-28 og med ballbesittelse. Angrepet endte imidlertid med stolpeskudd, og da ble det Byåsen som fikk kampens siste angrep.

Dette utnyttet trønderne på beste tenkelige vis ved å sette ballen i mål fire sekunder før sesongens siste sluttsignal gikk i Oppsal Arena. Oppsal vant kampen 30-29, men Byåsen kunne juble for semifinaleplass siden de to kvartfinalene til sammen endte uavgjort 56-56, med trønderne som mestscorende på bortebane.

Izabela Duda

Izabela Duda ble kåret til kveldens beste på Oppsal, og hun var også den på hjemmelaget, sammen med Amanda Kurtovic, som nettet flest ganger. Begge noterte 7 mål. Ida Hernes ble utpekt til bortelagets beste spiller, mens Marta Tomac var kampens toppscorer med i alt 8 mål.

Her finner du mange bilder fra kampen (Fotograf: Andreas Kristoffer Berge)

Kveldens resultat innebærer at Grundigligaen 2014/15 er over i Oppsal Arena. Oppsaldamene ønsker å takke sitt trofaste publikum for all støtte gjennom en lang sesong, og de gleder seg allerede til å dele mange store øyeblikk også neste sesong!

Oppsal – Byåsen 30-29 (11-14), sammenlagt 56-56, Byåsen videre på flere bortemål
Sluttspill Grundigligaen kvinner 2014/15, 2. kvartfinale
Oppsal Arena 26. april 2015

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Tina Osmani – Kaja Kristensen, Anniken Dahl Christensen, Anne Kjersti Suvdal 5, Malin Aune 3, June Bøttger, Jenny Handal Sneve, Izabela Duda 7, Tina Magnus, Vilde M. Ingstad 3, Amanda Kurtovic 7, Christine Homme 1 og Nina Stokland 4

Målscorere Byåsen: Marta Tomac 8, Maren Gundersen 4, Maria Hjertner 3,  Kristin Venn 3, Astrid Mjøen Holstad 3, Ida Marie Nagelhus Hernes 2, June Andenæs 2, Maren Nyland Aardahl 2, Moa Høgdahl 2 (2)

Utvisninger: Oppsal: 3x2min; Byåsen 1×2 min
Dommere: Mads Dahlby Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen

håndballbørsen

Husk at du kan stemme på din favorittspiller i kampen – du kan stemme fram til mandag ettermiddag.
Delta i Håndballbørsen og vinn flotte premier!